Yleistä

Tampereen Musiikkiluokkien Tuki ry:n toiminta

 

Tampereen Musiikkiluokkien Tuki ry on tärkeä tuki musiikkiluokkatoiminnalle ja linkki kodin ja musiikkiluokkien välillä. Se tukee monin tavoin musiikkiluokkien ja kodin yhteistyötä. Lisäksi se tukee musiikin harrastamista. 

Musiikkiluokkalaisten harrastusmahdollisuuksia tuetaan jakamalla avustuksia ja stipendejä anomusten perusteella luokille, kuoroille, oppilaille ja opettajille tarpeen sekä mahdollisuuksien mukaan. Erityisestih halutaan tukea esiintymistilaisuuksia, esiintymismatkoja ja harjoittelua. Tarkoituksena on myös tukea soitinten, nuottien, esiintymisasujen ja muun vastaavan tarpeiston hankintaa.

Tampereen Musiikkiluokkien Tuki ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin, ja hallituksen jäsenet ovat musiikkiluokkalaisten vanhempia. Mukana toiminnassa on myös musiikkiluokanopettajien edustaja.

Mukaan toimintaan pääset tulemalla mukaan hallituksen toimintaan vuosikokouksessa, joka pidetään syksyisin. Seuraa viestintää verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja koulujen Wilma-viesteissä.

Voit olla mukana myös vain yksittäisessä projektissa. Apuvoimia tarvitaan erityisesti konserttien järjestämisessä. Vuosittain järjestetään kaksi isompaa musiikkiluokkien yhteistä tapahtumaa: syksyllä Kaamoksen karkoitus -konsertti ja keväällä äitienpäiväkonsertti. Voit tulla mukaan auttamaan kuljetuksissa, väliaikabuffetin järjestelyissä, lipunmyynnissä, järjestyksenvalvonnassa.

Tule rohkeasti mukaan musiikkiluokkien toiminnan kehittämiseen!

Varainhankinta

 

Jäsenmaksu


Musiikkiluokkien Tuki ry hankkii varoja toimintaansa vuotuisella jäsenmaksuilla. Jäseniksi toivotetaan tervetulleiksi kaikki musiikkiluokkalaisten perheet, mutta myös muut, jotka haluavat olla mukana tukemassa musiikkiluokkatoimintaa. 

Pienellä vuosittaisella maksulla olet mukana tukemassa tamperelaista musiikkiperinnettä ja lasten musiikkiharrastusta!

Vuonna 2024 jäsenmaksu on 10 euroa.

Jäsemaksun voi maksaa yhdistyksen verkkokaupassa (holvi.com). 

Tapahtumat

Yhdistys kerää varoja myös järjestämällä tapahtumia ja konsertteja. Perinteisiä tapahtumia ovat vuotuiset Kaamoskarkelot marraskuussa ja äitienpäiväkonsertti toukokuussa. Myös isompia, kaikkien Tampereen musiikkiluokkalaisten yhteisiä konsertteja järjestetään säännöllisesti.

Seuraavan kerran kaikki musiikkiluokkalaiset nähdään musisoimassa yhdessä Tampereen musiikkiluokkien 50-vuotiskonsertissa Tampere-talossa lokakuussa 2024.

Tuotemyynti

Yhdistyksen toimintaa voi tukea myös ostamalla Tampereen musiikkiluokkien t-paidan. T-paitoja myydään tapahtumissa ja yhdistyksen verkkokaupassa (holvi.com).

Tampereen musiikkiluokat 


Tampereella musiikkiluokilla tai musiikkipainotuksessa opiskelee lähes 700 oppilasta. Tällä hetkellä alakoulussa musiikkiluokkia on Linnainmaan, Wivi Lönnin/Pispalan, Pohjois-Hervannan sekä Tampereen yliopiston normaalikoulussa. Yläkoulussa musiikkiluokkia on Linnainmaan, Ahvenisjärven, Wivi Lönnin, Tampereen yliopiston normaalikoulussa. Musiikkiluokkia perustetaan vuosittain eri kouluihin tilanteen mukaan.

Tampereen kaupunki antoi Hatanpään lukiolle musiikkipainotustehtävän syksystä 2004 alkaen, joten musiikkipainotteista opiskelua voi halutessaan jatkaa ylioppilastutkintoon asti. Lue lisää: Painotetun opetuksen mahdollisuudet (tampere.fi)

 

Kenelle musiikkiluokka sopii? Miten mukaan musiikkimatkalle?

 

Pidätkö laulamisesta, soittamisesta ja musiikin kuuntelusta? Saako rytmi sinut liikkeelle? Jos vastasit kyllä yhteenkin näistä kysymyksistä, musiikkiluokka voisi olla sinun juttusi.

Musiikkipainotuksen opetukseen haetaan toisella vuosiluokalla. Soveltuvuuskokeeseen voi ilmoittautua jokainen kiinnostunut, eikä soveltuvuuskokeessa tarvitse osata soittaa mitään. Kokeessa testataan oppilaan musikaalisuutta ryhmätestien ja yksilötestin avulla. Pääsykoe järjestetään tammikuussa. Lisätietoja saat Tampereen kaupungin sivuilta.

Musiikkiluokalla on musiikkia enemmän kuin muilla vastaavilla luokilla. Musiikkiluokalla lauletaan paljon, esimerkiksi kuorossa, pienissä ryhmissä ja yksin, opetellaan nuotinkirjoitustaitoa ja nuoteista laulamista, soitetaan nokkahuilua ja muita koulusoittimia. Myös bändisoiton alkeita pääsee harjoittelemaan. Lisäksi kuunnellaan, lauletaan ja soitetaan monenlaista musiikkia klassisesta poppiin, kansanmusiikista iskelmään -ja kaikkea siltä väliltä.

Jos kuorolaulu ja iloinen seura kiinnostavat, kolmannen vuosiluokan keväällä voit pyrkiä laulamaan musiikkiluokkien yhteistyökuoroon Tactukseen. Kuoro konsertoi ja kilpailee niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Yläkoulussa kuorouraa voi jatkaa pyrkimällä nuorisokuoro Sympaattiin.